+31 623621931
w.h.kool @ hotmail.com

Ontstaan van de cattery

Snowshoe cattery

Waarom de Snowshoe?
Tijdens mijn studiejaren in Barneveld ontmoette ik Demian. Na een aantal jaar zijn we gaan samen wonen en er kwam er al vrij snel “gezinsuitbreiding”. Binky een kruising Siamees / Pers kwam als kitten bij ons wonen. We waren al helemaal verliefd op hem, nog voordat hij bij ons was. Hij is erg knap, lief en knuffelig en gedraagt zich als een echte stoere vent. Wij waren helemaal verliefd op zijn bijzondere uiterlijk en zijn gaan zoeken naar soortgelijke katten. Al snel ontdekten wij de snowshoe, een kortharig kattenras met sprankelende blauwe ogen en de vachttekening waar wij verliefd op waren geworden. Wij zijn veel informatie gaan inwinnen over dit ras en op zoek gegaan naar fokkers. Dit ras is in Nederland vrij nieuw en komt tot op de dag van vandaag nog niet veel voor. Daardoor was het vinden van een kitten vrij lastig was en duurde onze zoektocht lang. Uiteindelijk werd ons geduld beloont en vonden we in België twee zwangere snowshoe poezen die beiden bevielen van 4 kittens, 5 katers en 3 poesjes. Één van deze poesjes is de onze geworden; Priyanthi’s Amara.

Binky en een jonge Amara

Waarom een cattery starten?
In Nederland zijn vrij weinig mensen bekend met de snowshoe , laat staan dat je makkelijk een snowshoe cattery en kittens kunt vinden. Dat is natuurlijk erg jammer want het zijn geweldige katten en dat willen wij graag met mensen delen. Tijdens onze zoektocht kregen wij al plannen om met het toekomstige poesje een cattery te starten, zodat meer mensen kunnen gaan genieten van dit fantastische ras. Om de snowshoe meer bekendheid te geven hebben wij in het begin ook regelmatig een kattenshow bezocht, dat doen wij tegenwoordig nog maar heel af en toe.


Waarom de naam Special Spirit?

Tja, met het opstarten van een cattery moet je een naam bedenken en dat is nog niet gemakkelijk.
Uiteindelijk is het de naam Special Spirit geworden. De naam zegt eigenlijk al genoeg, onze katten zijn erg speciaal voor ons.  Snowshoes zijn niet alleen enorm leuk van karakter maar ook betoverend mooi met hun point-uiterlijk en prachtige blauwe ogen. Spirit staat voor de kracht en energie die onze katten ons geven. Als de katten met elkaar spelen of elkaar wassen, voelen wij ons zeer gelukkig en trots. We genieten dan ook elke dag van ze, zelfs als ze een beetje ondeugend zijn.